keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Selkänivelet muistuttelee

Pitkäänhän tässä menikin ilman kummempia vammailuja... Mutta kelataanpa hieman taaksepäin.

Kaikenlaista hässäkkää on taas pitänyt sen verran ettei ole ehtinyt syvällisempiä runoilemaan. Kevyempi treeniviikko on takanapäin ja tuli varmasti ihan tarpeeseen. Tosin välipäiviä kertyi liikaa, minulle ei sovi sali liian harvakseltaan. Aina kun tahti hidastuu, treenit muuttuvat takkuisiksi. Hyvällä sykkeellä vetäessä on aina hyviä treenejäkin.

Kevyen viikon loppuhuipennuksena onnistuin pitkästä aikaa nasauttamaan selkäni kipeäksi. Mave on minulle näköjään kuin moottoripyöräily - Juuri kun se alkaa tuntua helpolta, tulee liian itsevarmaksi ja sattuu haaveri. Ahnehdin nelostreenissä 2x8x110kg, hieman liian lepsulla fiiliksellä ja tekniikka pääsi hajoamaan viimeisillä toistoilla. Kesken sarjan en huomannut vielä mitään, mutta viimeisen toiston jälkeen selkää oikaistessa tunsin heti että nyt ei mennyt ihan tyylipuhtaasti.

Onneksi ei järin pahasti kipeytynyt. Muutaman kerran alaselän kiukutellessa en ole meinannut päästä sängystä ylös, sukkien ja kenkien jalkaan vetäminen on ollut lähes mahdoton tehtävä. Nyt uskaltauduin jo seuraavana päivänä salille uuden kierroksen ykköstreenin pariin. Sujuikin ihan hyvin, vaikka sivustakatsojilla saattoi olla ihmettelemistä tunkatessani itseäni ylös hankalasti penkkipunnerruspaikalta sarjan jälkeen. Kulmasoudun tangolla joutui korvaamaan käsipainosoudulla penkillä, kun selkä ei kestänyt vapaan tangon kanssa vaadittua asentoa.

Nyt siis uudella kierrolla päästään vielä vähän syvemmälle tavoitteelliseen treeniin, valmentajani "määrätessä" sarja- ja toistomäärien lisäksi myös työpainot osaan liikkeistä. Ensimmäisen entistä kaavoitetumman treenin jälkeen voi todeta että tämän myötä motivaatio ja onnistumisen ilo on entistä paremmalla tasolla.

Kakkostreeni edellyttäisi Smith-kyykkäämistä, joten ainakin tänään joudun pitämään välipäivän ja annan selkäkivun laantua.


3 kommenttia:

  1. äijä näyttää vähän kasvaneen. mulla ennen tuli melkein joka kerta mavessa tollai selkä kipeeks mut ehkä siihen auttoi se ku rupesin tekeen hitaita negatiivisia pompulla, se jotenki tuntuu enemmän takareisissä jotka mulla on heikot. nykyään teen vähintään aina ekan lämmittelysarjan (10x60) tolla tyylillä ja joskus vedän kaikki sarjat niin. hack kyykky on myös parantanu mavea selkeesti. koitin myös kerran negatiivista mavea parin sentin korokkeelta mut siinä tuli heti vähä selkä kipeeks.. täytyy silti koittaa jatkossa lisää kuhan jaksaa. painoja saa toki ottaa pois tangosta aika paljon mutta selkä kiittää loppupeleissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei sitä itse huomaa kasvaneensa... Mut hyvä jos sellainen optinen illuusio syntyy. Hack on siitä jännä vekotin, että sitä harvalta salilta nykyään löytyy. Mavesta en kuitenkaan aio luopua, nyt on jo sellainen "opitaan vaikka hampaat irvessä" asenne. Nelostreenin eka liike ja toki aina pohjille lämmittelyt + lämmittelysarja.
      Kyllä toi oli ihan puhdas tekniikkavirhe joka nyt vanhan vaivan esille ponnahtamisen aiheutti, selkä vaan pääsi sen fataalin verran kaarelle. Monella ei varmaan tekisi mitään, mutta kun tuolla nikamissa on vaivaa entuudestaan niin ei paljon väärin tarvi minun tehdä kun homma leviää käsiin.
      Mutta kyllä tää tästä, pientä lepistelyä alaselälle ja sitten taas tulta päin.

      Poista
    2. joo itsellä kans ongelmana se notkoselkä ja kipua tulee fasettiniveliin yliojennuksen takia. oon kelannu et se johtuis siitä etten osaa jännittää takareisiä kunnolla liikkeen aikana ja kun ne ei vedä lantiota taaksepäin niin sit se kippaa eteenpäin ja notko tulee ihan selän alaosaan. ongelmana on et takareidet on niin heikosti aktivoituvat et niitä ei pysty käskyttään kunnolla mut se negatiivinen mave on kai auttanu tohon. tsemppiä treeneihin. kyl se mave vielä lähtee kulkemaan..

      Poista