tiistai 25. helmikuuta 2014

Volyymimurhaa

Volyymitreeniviikot alkavat olla sellaisella tasolla, ettei tarvitse enää soitellen lähteä koittamaan. Tämän kierroksen 1 & 2 viikkojen sarjat ja painot näytävät paperillakin sellaisilta että joko ohjaajani on ollut kovin optimistinen, tai sitten kokeiluluontoisesti nyt tsekataan missä ne lyhyen tähtäimen kehityksen rajat tulevat vastaan.

Anyway, ykköstreenissä ne tulivat odotetusti vastaan penassa. 2x4x75, 2x6x72, 8x70 settiä oli turha haaveillakaan saavansa puhtaasti läpi, vaikka rinta rottingilla lähdin taisteluun. Kaksi viimeistä sarjaa vajaaksi. Myös leuanveto 17 kilon lisäpainolla 4x6 oli liikaa. Sarjat loppuun asti, mutta kahteen vikaan suosiolla vain 15 kilolla.

Kakkostreenissä pääsin taas halailemaan polviani smith-kyykkyjen jälkeen, 6x6x130. Alakroppa ei pettänyt näissä odotuksissa ja koko setti kunnialla loppuun, mutta kyllä pari otti todella koville. Tuo pääliike vei mehut jopa niin tehokkaasti että lopputreenissä jouduin vähän himmaamaan ja lipsumaan. En muista koskaan saaneeni noin tykyttävää ja armotonta poltetta jalkoihin, portaat pukuhuoneelle olivat haasteelliset.

Vaikka ideaalisti välipäivät on ajoitettu 2 ja 4 treenien jälkeen, olen aiemmin vetänyt peräkkäisinä päivinä ykkösestä kolmoseen, jopa neloseenkin. Nyt välipäivä ei ole vaihtoehto, vaan pakko. Koko kroppa tuntuu suurinpiirtein hakatulta...




2 kommenttia:

  1. Edellinen kommentti oli tekninen härö ;)

    Onko tarkoituksesi siirtyä vapaaseen kyykkyyn jossain vaiheessa/milloin? Tekee hyvää totutella myös vapaisiin painoihin. Itsekin käyn ko. Elixiassa ja täytyy sanoa, että sinne tarvittaisiin kunnon kyykkyhäkki. En myöskään pidä paikan smithistä erityisesti. Huomioitko muuten, että smithin tanko painaa vain 10kg eikä 20kg, kun lataat painoja tankoon? Treeni-iloa!
    p.s. Itsellä tuli hyvin tuloksia penkkiin 2x6 systeemillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se riippuu ohjaajastani. Nykyinen päätös on että smith-kyykkääminen ei mikään valtava rikos ole, jos siinä saan itse varmuutta klesan selkäni kanssa. Työpainojen nostaminen on tärkeämpää kuin smith/vapaa -pähkäily, eikä pelko vapaalla tekemisestä saa olla rajoittava tekijä. Oma kantani voisi olla että kunhan smithin kanssa saan tyydyttävän järeät lukemat (ja voimatasoa pohjille), voisi ottaa askelia taaksepäin ja alkaa vapaalla nostelemaan. Etukyykyn teen jo vapaalla.
      Minulla on ollut tapana laskea kaikki täyspitkät tangot kaksikymppisiksi, vaikka smithien kohdalla niissä on eroja. Itse tanko kevyempi, mutta plussana kiskoromut. Merkitys kilolukemissa vähäinen, pääasia että pystyy joenkin verrannollisesti nostamaan ja lätkimään etenevässä määrin niitä kiekkoja lisää päihin... :) Toisinaan muilla saleilla vieraillessa olen törmännyt selkeästi "kevyempiin" smitheihin ja huomaahan sen jo lämmittelysarjoissa. Silloin olen kompensoinut lisäämällä hieman työpainoja "off-the-record".

      Poista