maanantai 10. maaliskuuta 2014

Fitness Helsinki Championships

Kuluneen viikonlopun aikana käytiin Helsingin Messukeskuksessa GoExpojen yhteydessä Fitness Helsinki Championships -kilpailut. Kun tapahtuma tuli seurattua huolella läpi, muutamia fiiliksiä tännekin.



Ensinnäkin hienoa että uusia kilpailuja saadaan framille. Pääpuuhaajana toimi menestynyt fitnesspersoona Else Lautala (kolminkertainen Fitness maailmanmestari & Euroopan mestari) ja hyvin oli puuhaillutkin. Tapahtuma oli kasattu tyylikkäästi, järjestelyt vaikuttivat toimivan pääosin hienosti ja kisan ymppääminen isojen messujen yhteyteen oli loistava idea yleisönäkyvyyden kannalta.

Tuohon liittyy sitten kolikon kääntöpuoli, eli yleisömenestys ylitti rajusti alueen kapasiteetin. Ymmärrettävää että messuilta ei ole mahdollista (tai edullista) loputtomiin tilaa rohmuta, mutta nyt kilpailujen ajan katsomossa oli ahdistavan tiivis tunnelma. Istumapaikoista oli turha haaveilla ilman ennakoivaa taktiikkaa ja veikkaan että isolta laumalta kiinnostuneita kisat jäivät katselematta yksinkertaisesti sen takia ettei alueen takana käytävilläkään enää ollut tilaa mistä näkisi yhtään mitään. Yleisön kannalta helpottavaa olisi ollut edes videokuvata ja tykittää tapahtumat lavan yläpuolella olleelle suurehkolle kankaalle, kun sellainen oli kerran muutenkin käytössä...

Kilpailujen kokonaisilme oli tyylikäs, nettisivuista lähtien aina videoinsertteihin asti. Juontajista kotimaisen olisin vaihtanut heti ja lennosta, sen verran oli puurot ja vellit välillä sekaisin. Rinnalla englanniksi toiminut onneksi pelasti homman kotiin ja osasi ohjata kilpailijoita ammattimaisesti. Välillä lavalla oli pientä palloilua ja tungosta, selkeästi paikallaan olisi ollut "lavavahtimestari" ohjaamaan kilpailijoita.

Kilpailuluokkina Model, Bikini, Fitness, Figure, sekä miesten puolelta Physique ja Musclemania (kehonrakennus). Tästä päästään ehkä harmillisimpaan osuuteen, eli kilpailijoiden määrään. Miesten sarjat olivat näytösluontoisia kilpailijakadon vuoksi, mutta mukavaa että osa kundeista otti sitten ilon irti lavalla revitellen. Naisissa oli näennäisesti enemmän arvosteltavaa, koska eri luokkiin osallistuttiin ristiin rastiin. Sumensi todennäköisesti kilpailua seuranneille maallikoille luokkien välisiä eroja ja arvosteluperiaatteita tehokkaasti.

En ala tarkemmin analysoimaan tasoa. Naisten luokissa kyllä muutamia sellaisia tapauksia lavalla pyörähti, että allekirjoittanut hämmästeli missä kunnossa lähdetään kisaamaan. Fitnessissä nähtiin muutamat "wau" efektejä aiheuttaneet vapaaohjelmat. Miesten puolella oltiin pääsääntöisesti hienossa tikissä, harmi että osallistujamäärä vesitti todellisen tiukemman kilpailemisen. Melkeinpä mielenkiintoisinta katseltavaa oli Bikini Classic, eli 35+ ikäiset rouvat. Ihailtavaa missä kunnossa "mammat" olivat moniin nuoriin kilpasiskoihin nähden, etenkin classicissa toisen sijan vienyt ja Lifetime Awardilla palkittu Japanin Junko Hasimoto - ikää nimittäin 46 vee.

Yhteenvetona hienot kisat, jotka toivottavasti ottavat jatkossa lisää tuulta purjeisiinsa ja keräävät järeämmän osallistujarepertuaarin.



KISAVIDEOTA ALLA:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti