tiistai 18. kesäkuuta 2013

Ruokavalio

Aikanaan ruokavalioni oli, jos nyt ei huono, niin ainakin epämääräinen. Mäkkiruoka, kebabit ja pizzat maistuivat liian usein, perjantaisin Taffelin megapussi ja sixpäkki lonkeroa oli enemmän sääntö kuin poikkeus. Suurin ongelma oli syömisen epäsäännöllisyys – söin silloin kuin ehti ja sattui olemaan ruokaa tarjolla.

Nykyään tyttöystäväni ansiosta ruokavalio on parantunut huomattavasti. Minua potkitaan siltä taholta jatkuvasti muistamaan säännöllinen syöminen ja välipalat, tai vähintäänkin protskut välipalana. Pääsääntöisesti lounaaksi syön työpäivän aikana ”normaalia” lounasruokaa, toki koittaen välttää mitään törkeitä pekoninakkivirityksiä. Vapaa-ajalla syöminen myötäilee paremman puoliskoni puritaanista linjaa ja sokeasti syön sitä mitä tämä ravintoterapeutti käskee :). Peruspäivällinen voisi esimerkiksi olla kanaa/seitiä (maustettuna, ei kastikkeita), hieman pastaa, runsaasti salaattia (kastikkeena oliiviöljy/viinietikka).

Roskaruoka on jäänyt käytännössä kokonaan pois. Alkoholinkäytöstä en ole luopunut, mutta tissuttelua on vähennetty. Jos juon, pyrin sokeripitoisten litkujen sijaan nauttimaan kuivista valkkareista, skumpasta tai puhtaasta viinasta/vodkasta sopivalla kevyellä blandiksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti