sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Ota rennosti, nosta maksimeita

Bloggaamiseen on tullut aivan järkyttävä tauko. Aluksi mielenkiinnon puutteesta, sitten laiskuudesta, lopulta unohdin koko asian.

Salimotivaatio on sen sijaan taas huipussaan. Olen saanut hilattua treenimäärät vähintään neljään kertaan viikossa, joka on tässä elämän ruuhkavuosissa minulle tyydyttävä "fair enough".

Kuten jo aiemmin kerroin, etäohjatun valmennuksen dumppaaminen palautti mielenkiinnon touhuamiseen. Tiedän olevani järkyttävä jääräpää ja auktoriteettiongelmainen, jossain vaiheessa pelkkä ohjeiden sokeasti noudattaminen alkaa aina maistua puulta. Ehdottomasti kehityksen kannalta tulevaisuudessakin kaipaisin opastusta, sillä omaa tietotaitoa ei vain ole tarpeeksi. Eikä aikaa opiskella riittävästi. Mutta joustavampaa sen tulisi olla, jotta koen itsekin olevani ohjaksissa ja voin varioida treenejä vireen ja fiiliksen perusteella vapaammin.

Treenit ovat olleet paljon vapauttavampia, kun en enää tuijota määrättyjä lukemia. En ole enää yrittänyt väkisin kasvattaa sarjapainoja, vaan hionut tekniikkaa. Toki koko ajan koittaen luoda treeneihin vaihtelua, ettei ärsyke muutu lihaksille liian tutuksi. Siinä "huvikseen pumppaillessa" yllättäen ohessa tietyt liikkeet ovat kehittyneet painojenkin osalta.

Kroppakin kasvaa pikkuhiljaa. Ei mitään kasvupyrähdyksiä, mutta selkeästi ainakaan takapakkia ei oteta. Hiljaa hyvä tulee... Tosin pirun rasvainen olen ja se hieman ahdistaa, mutta bulkkikaudella tämä ei niin merkittävää ole. Mielessä olisi ottaa ensi kevään korvilla ensimmäinen todellinen dieetti ja katsoa mitä tuolta alta löytyy. Siihen saakka syödään hyvin ja runnotaan kovaa.

Pieni yllärikin olisi takataskussa, näin blogihiljaisuuden rikkomisen kunniaksi. Olen taas innostunut mavesta. Isosti. Kaikessa hiljaisuudessa, ilman ohjausta tai valmennusta, olen viime kuukausien aikana mavetellut noin kerran viikossa. Tähdäten joka kerta kohti ykkösmaksimia. Viime postauksessa elokuun lopulta mainitsin repineeni rumasti ykkösen 145kg.

Nyt tuo lukema on 165kg. Hieman päälle kuukauden puolihuolimattomalla mavettelulla ykkösmaksimin nosto 20kg! En voi olla kuin tyytyväinen. Ja yksi haamuraja häämöttää aivan näköpiirissä - kaksi kertaa oma kehonpaino, eli 170kg. Eilen kaksi yritystä näillä romuilla, molemmat tuuman irti lattiasta. Olen hyvin vakuuttunut että ensi kerralla se nostetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti