perjantai 1. elokuuta 2014

Muutospaineita

Tässä kesäloman aikana on ehtinyt pohtia tulevaisuutta salin osalta.

Loman alkuun tuli puolitahaton treenitauko mökkeilyn takia, joka tosin osui sopivasti keventelyviikolle. Käytännössä siis en tehnyt keventelytreenejä, vaan otin ihan rehellisen lunkisti. Vain parit kahvakuulapumppailut ja kevyttä lenkkeilyä viikon aikana.

Mökiltä palattua oli taas intoa ja energiaa salille, päätin tehdä improvisoidun yläkropan herättelytreenin. Tämä löi lopulta lukkoon päätöksen, jota olen harkinnut jo hetken aikaa.

Nykyinen treenivalmennus saa nyt jäädä taakse.

Motivaatio on ollut kadoksissa jo jonkun aikaa ja tulokset junnaavat paikallaan. Vaikka olen tätä useamman kerran valmennukseenkin hokenut, mitään radikaaleja muutoksia ei ole tehty. "Hätähuutoon" ei ole reagoitu. En koe enää saavani rahoilleni vastinetta, suoraan sanottuna.

Nyt kun pumppailin rautaa oman mieleni mukaan, omaa kehoa kuunnellen, YKSI AINOA treeni oli parempi kuin kuukausiin. Kadonnut into roihahti liekkehin, ei olisi edes malttanut lopettaa.

Valmennuksen aikana on saavutettu paljon. Isot pääliikkeet on saatu tutuiksi, vanhoista inhokeista on tullut tärkeimpiä osia treeniä. Sarjapainoja on saatu monessa tärkeässä liikkeessä hienosti ylöspäin. Mutta nyt se ei enää toimi toivotulla tavalla, eikä tarvittavaa freesausta näköjään ole tarjolla.

Mitä sitten seuraavaksi? Rehellisesti sanottuna ei vielä mitään hajua. Toistaiseksi jatkan hieman vanhaa tuttua mukaillen, mutta enemmän päivän virettä ja kehoa kuunnellen. Suoraviivaisen "nyt on pakko runtata maksimeita, vaikka yöunet ja ruokailut ihan perseellään" sijasta. Olisi hienoa omistautua vain treenille, nukkumiselle ja oikealle ruokavaliolle, mutta valitettavasti elämän ruuhkavuodet eivät tätä koko ajan mahdollista.

Löysäillä en aio, päinvastoin - jos tämä heräilevä into kunnolla starttaa, tulee oltua todennäköisesti entistä ahkerampi. Mutta vapaammalla tyylillä ja suorittaen päivän treenin sen hetkistä virettä parhaiten hyödyntäen. Kun virtaa on, runnotaan isommilla malmeilla. Nuutuneempana voi nykäistä kevyemmillä, mutta tiukemman intensiteetin jumpat.

Uutta ohjelmaa tai valmennusta pohdiskelen tarkemmin lomien jälkeen, kaikelle edellä kerrottuun istuvalle ollaan avoimia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti