sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

SPM testaa Elixia Alexium

Hetkellisen mielenhäiriön ansiosta eräänä iltana suunnistettiin Salmisaaren sijasta Elixia Alexiumiin.

Ensinnäkin tietty pisteet siitä että kokonainen kuntokeskus on noin Helsingin ytimeen saatu tunkattua. Toki tilat aiheuttavat suunnittelulle valtavat haasteet ja se näkyy lopputuloksessa. Yleisilmeeltään Alexium on jo vähän "kulahtanut", ilmeisesti kovassa käytössä. Sali on ripoteltu kahteen kerrokseen ja lukemattomien nurkkien taakse, joten melkeinpä missä treenissä tahansa joutuu pogoilemaan sinne tänne ja eri kerroksissa.

Laitteisto on yhtä sekamelskaa - Precor, Gym80, Technogym, Lifefitness... Suurin harmi minulle oli jeesuksenaikainen Precorin smith, joka ei ollut rasvaa tai huoltoa nähnyt ikinä. Sijoittelussa ei välttämättä ole ainakaan vähään aikaan enää ajatusta käytetty, vaan "tungettu sinne minne mahtuu". Hämmästytti esimerkiksi että haukkaripumppailijoille löytyy peräti kaksi tilavaa käsipainoaluetta peileineen, mutta koko puljun ainoan ristikkäistaljan kohdalle ei tyhjään seinään ole peiliä saatu ruuvattua.

Salietiketti tuntuu olevan sitä paskempaa mitä keskemmällä Helsinkiä ollaan. Kamat ovat levällään siellä sun täällä, painoja ei juuri kukaan vaivaudu purkamaan laitteista ja vaikka selkeästi nähdään että joku toinen jo odottaa ja jonottaa laitteeseen, viimeisen sarjan jälkeen jäädään suorituspaikalle venyttelemään ja hörppimään juomaa kaikessa rauhassa. Teki mieli avautua muutamaan otteeseen, mutta pidättäydyin olemaan vieraskorea.

Summa summarum - ei hinkua käydä aktiivisesti, mutta toimii tarpeen vaatiessa. Ruuhka-aikojen ulkopuolella, kammolla kuvittelen millaista törmäilyä tuolla pahimmillaan voi olla...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti