keskiviikko 7. toukokuuta 2014

SPM testaa Elixia Kamppi

Oli kunnia päästä ihmettelemään uusinta Elixia kuntokeskusta jo viikko takaperin, jolloin aikaa avajaisiin oli vielä viisi päivää. Siinä vaiheessa tilanne näytti peruspessimistille melkein lohduttomalta, sen verran rakennustyömaa koko mesta vielä oli. Elixian porukalla oli kuitenkin vahva usko ja rakennusmiehet duunailivat kaikkea muuta kuin panikoiden, joten ehkä se siitä.

Avajaiset olivat ja menivät, itse kävin sitten seuraavana päivänä kurkkaamassa. Ja hämmästyin positiivisesti. Kaikki oli saatu valmiiksi, eikä mistään edes vaistonnut "häthätää" viimeistelyn makua.

Kuten nimikin jo kertoo, uusin kuntokeskus sijaitsee aivan Helsingin ytimessä - entisen Onnelan tiloissa, Tennispalatsin kupeella. Sijainti jo sinänsä asettaa paineita suurehkon kuntosalin tilojen suunnittelulle, mutta nyt sekä pohjaratkaisu että toteutus vaikuttavat todella onnistuneilta. Lähes koko sali on yhdessä tasossa - pieni toinen kerros löytyy, mutta siellä tällä hetkellä sijoitettuna vain venyttelykamaa ja jotain muuta ylimäääristä sälää.

Ennenkaikkea paikka on moderni, valoisa ja tilava. Tuo on jo saavutus, kun vertaa vaikka Elixia Alexiumiin. Romutkin on sijoiteltu järkevästi. Esimerkiksi tangoilla, kyykkyhäkeillä jne temmeltämiselle löytyy ihan oma sektorinsa, jonne todennäköisesti muut vemputtelijat eivät eksy jalkoihin pyörimään. Kyykkyhäkkejä löytyy kolme, samoin penoja. Mavettamiseen on tilaa yllin kyllin. Käsipainoalueitakin taisi olla useampi, parhaiten jäi mieleen heti sisäänkäynnin jälkeen vasemmalla oleva, koko seinän mittainen kässäriteline peileineen. Tämäkin sijoiteltu niin, että alue rauhoittuu juuri siihen omaan tarkoitukseensa.

Ainoat miinukset omaan silmään olivat levypainojen niukkuus osassa kohteita, esim smithin telineissä tosi niukasti ja vielä melko turhaan crossfit kiekkoja. Uskon kyllä että levareita tulee vielä lisää ja saahan noita keräiltyä muualta tiloista, siinä samalla lämpeneekin :) Niin, ja sitten se smith - joita on taaskin vain yksi. Mielestäni tämän kokoluokan punttikselle hyvin voisi hommata kaksi, tilaakin kun olisi...

Rakennusvaiheessa paikalla pyörineenä voin myös todeta että miesten pukkarista on lohkaistu kohtuuttomasti tilaa, jotta leidien tilat on saatu valtavaksi. Mutta eiköhän me pahemmat puoliskot mahduta verkkarimme tuolla vaihtamaan. Naisten tiloihin voisi nimittäin parkkeetata vaikka bussilla.

Treenaamaan en Kamppixiumille (heh) vielä ehtinyt, mutta houkutteleva vaihtoehto kyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti